Често задавани въпроси

ЗА ЛЕЧЕНИЕТО В СОЛНАТА ПЕЩЕРА

 

1.МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ДРУГА СОЛ, РАЗЛИЧНА ОТ КАМЕННА СОЛ?

Не. Морска, хималайска, от Мъртво море или други соли имат непостоянен химичен състав, не са провеждани клинични изследвания с тях, могат да съдържат различни примеси и добавки, като глина, йод и др., които оказват вредно въздействие при попадане в дихателните пътища, брохоспазъм или алергични

 

2.ИМАТ ЛИ СЪЩИЯ БЛАГОТВОРЕН ЕФЕКТ СОЛНИТЕ СТАИ ИЗГРАДЕНИ ОТ СОЛНИ ТУХЛИ, БЛОКОВЕ И ДРУГИ СОЛЕНИ ПОКРИТИЯ, БЕЗ ХАЛОГЕНЕРАТОР?

Не. Солените стени, тухли и каменни блокове не генерират сух солен аерозол. Научните изследвания показват, че единствено солните стаи оборудвани с подходящи халогенератори могат да произвеждат аерозол, оказващ благотворно влияние върху дихателните органи, кожата, имунитета.

 

3.С КАКВО НАШАТА КВАНТОВО ЕНЕРГЕТИЧНА СОЛНА ПЕЩЕРА Е ПО РАЗЛИЧНА И ПО-ЕФЕКТИВНА?

Дa. При проведени изследвания е доказано, че при вдишване на влажен аерозол се наблюдават усложнения и обостряне при пациенти с бронхиална астма, както и развитие на сърдечна недостатъчност. В нашата пещера имаме двупосочна вентилация,както и система за пречистване и йонизиране на въздуха и създаване на стерилна среда. Контролираме насищането със солени частици, влажността, температурата, чистотата на въздух

• Нашият халогенератор е трето поколение, с двупосочен приток на въздух, работеи на принципа на "кипящия слой".

• Пещерата е оборудвана с квантови излъчватели – уреди пресъздаващи напълно климата в солните пещери.

• Контролираме насищането със солени частици, влажността, температурата, чистотата на въздуха.

• Имаме двупосочна вентилация, както и система за пречистване и йонизиране на въздуха и създаване на стерилна среда.

• Използваме единствено АЕРОГАЛИТ – полифракционен, високодисперсен препарат изработен по специална технология от висококачествена каменна сол, стерилизиран и херметически опакован в специални флакони.

• В пещерата има възможност да съчетаете полезното действие на халотерапията, с инфрачервените лъчи , както и действието на камъните от каменна сол, които поглъщат лошите емоции.

 

4.ВРЕДНО ЛИ Е ВДИШВАНЕТО НА ВЛАЖЕН АЕРОЗОЛ?

Дa. При проведени изследвания е доказано че при вдишване на влажен аерозол се наблюдават усложнения и обостряне при пациенти с бронхиална астма, както и развитие на сърдечна недостатъчност. В нашите стаи имаме двупосочна вентилация,както и система за пречистване и йонизиране на въздуха и създаване на стерилна среда. Контролираме насищането със солени частици, влажността, температурата, чистотата на въздух

 

5.МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ЗАРАЗИМ И РАЗБОЛЕЕМ АКО В СОЛНАТА пещера ИМА ПАЦИЕНТ БОЛЕН ОТ ВИРУСНО РЕСПИРАТОРНО ЗАБОЛЯВАНЕ?

Не. Благодарение на системата ни за пречистване и йонизаране, въздуха в нашата пещера е стерилен. Наситеността със солен аерозол е до 5мг/м3, което създава среда възпрепятстваща развитието и предаването на вируси.

 

6.С КАКВО ОБЛЕКЛО СЕ ВЛИЗА В СОЛНАТА ПЕЩЕРА?

Няма специални изисквания за облеклото . Облечете се удобно. При кожни проблеми е добре да сте по бански по време на сеанса.

Направете Резервация