Терапия в солна пещера

Престоят в солната пещера е терапевтичен - с вдишване на отрицателни частици сол, преминали през UW лампа и въздух съвършено пречистен. Приятна музика и магична обстановка допринасят за оздравителните процеси!

Халотерапия /ДИШАНЕ/ в солна пещера "Солана"
За върастен 20лв. - 40 мин.
За дете до 12 години 15 лв. - 30 мин. До 8 години с детето влиза родител безплатно
Капацитет на пещерата 4 човека на сеанс. 40 души дневно.
За семейни ВИП и дългосрочни карти в солната пещера на място.

Солна пещера Солана е уникална солна пещера, изградена от късове каменна сол и не йодирана кристална сол 100% естествена. Късче пещера в градски условия в която въздуха е кристално чист наситен с множество отрицателни йони сякаш се намирате на брега на морето или до прекрасен водопад.

Халогенераторът е трето поколение, който разпръсква сол пречистена и изкопана на 400 метра под морската височина. Прекрасно се повлияват асми, синузити, хреми, респираторни заболявания, алергии, кожни заболявания, главоболие и други. Процедурите връщат доброто здраве и настроение!

Престоят в солната пещера е терапевтичен - с вдишване на отрицателни частици сол, преминали през UW лампа и въздух съвършено пречистен. Приятна музика и магична обстановка допринасят за оздравителните процеси! Повече за процедурата: Каква е халотерапията на XXI век? Квантово енергетичната солна пещера е възможност да се пресъздаде специфичния и полезен микроклимат на солените пещери в градски условия.

Как става това?
Задържително солната пещера се насища с йонизирани частици натриев хлорид с размери 1-5 микрона и в концентрация до 5мг/м3.Това е възможно само ако аерозола се подава с помоща на специални устройства - халогенератори трето поколение и се добави инфарчервеното лъчение на квантовия излъчвател. Соления аерозол е задължително СУХ. Изследванията са доказали, че само сухият аерозол има положителен ефект. Количеството на частиците с размери 1- 5 микрона трябва да бъде не по малко от 85-90 %. Именно тази фракция въздейства върху дихателните пътища. Халогенераторите трето поколение използват технологията на "кипящия слой" и задължително съответстват на стандартите за безопасност, преминали са тестове, регистрация и сертифициране. Има двупосочна система за принудителна вентилация с петкратна смяна на въздуха в помещенията при всяка процедура. Има система за подсушаване и пречистване от микроорганизми на подавания въздух. Стените и тавана на солната ни пещера многослойно солено покритие, както и уникални стени от каменна сол, изкопана от рудници в които се е образувала с хилядолетие. Това се явява важен елемент за създаването на полезен микроклимат.
Покритието има три основни функции: лечебна, защитна и буферна. Лечебните и защитни свойства на покритието са свързани с неговата антибактериална активност и създаването на почти стерилна среда. Буферните свойства позволяват да се стабилизира сухият високо диспергиран йонизиран аерозол и предотвратяват слепването на частиците вследствие на отделената при дишането на пациентите влага.
В солната ни пещера се използва Аерогалит - представлява полифракционен, високодисперсен препарат изработен по специална технология от висококачествена каменна сол, стерилизиран и херметичен. Въпреки всички усилия на учените, лечебният ефект в солните стаи не бил на нивото на болниците създадени в бивши солни мини. Халогенераторите, силно йонизирания натриев хлорид и соленото покритие върху стените,наистина постигали значително подобрение в състоянието на пациентите с астма, хроничен бронхит, псориазис и различни други заболявания, но все пак нещо липсвало. Учените нарекли тази загадка Х - фактор.
След 20 годишни изследвания и с прякото участие на професор Горбенко, била открита абсолютната прозрачност на кристалите натриев хлорид за дълговълновите лъчения. Тайната на ефективността на солените мини била разкрита: дълговълновите лъчения от земните недра. Благодарение на химическата чистота на кристалите натриев хлорид, от недрата на земята към повърхността се насочва инфрачервено лъчение с широк диапазон и голяма мощност. Този мощен поток квантова енергия се концентрира в солените пещери и оказва силно енергетично, биофизично и биохимическо въздействие върху човека.
Това ще намерите в нашата солна пещера.

Лечебно действие на квантовите излъчватели в нашите солни стаи:

• благоприятстват нормализирането на високото кръвно налягане;

• подобряват и стабилизират кръвообращението;

• благоприятен ефект при болки в гръбната област и мускулите, при шипове, бронхит, астматични заболявания;

• помагат при простуда, умора и изтощаване на човешкия организъм;

• полезни са при възпаление на ушите, носа и гърлото;

• намаляват болките при артритни и ревматични заболявания, също така и при дискова херния;

• подпомагат действието на бъбреците;

• благоприятстват при процедури за намаляване на целулит и разграждане на мазнини.
Показания:

• Респираторни проблеми:

- Заболявания на горните дихателни пътища, грип, остри респираторни заболявания, настинки, хрема;

- Остър бронхит, хроничен бронхит, астматичен бронхит;
- Хроничен или остър синузит;
- Хроничен или остър фарингит;
- Възпаление на сливиците;
- Алергии, сенна хрема;
- Възпаление на ушите;
- Възстановяване след пневмонии;
- Облекчава дишането при пушачи, намалява сутрешната кашлица;
- Профилактика при предразположеност към остри вирусни заболявания;
- Хъркане;
Кожни заболявания:
- Атопичен дерматит, дифузна и ексудативна форма в процеса на стабилизиране;
- Псориазис в стадий на стабилизация;
- Екземи;
- Хиперсекреция на мастните жлези;
- Акне, гнойни рани;
- Кръговидно обезкосмяване.

Престоят в солните стаи не бива да се схваща като заместител на професионалното медицинско лечение при здравословни оплаквания. За онези от вас, които имат сериозни здравословни проблеми е желателно да уведомят своя лекуващ лекар и да получат задълбочена медицинска консултация, преди започване на терапия със сол.

Противопоказания:

• туберкулоза в активна фаза;
• злокачествени образувания;
• инфекциозни заболявания, преди изтичането на срока на изолацията;
• остри гнойни усложнения;
• остри заболявания на кръвта;
• усложнения като кървене от всякакъв вид;
• бременност на всички етапи;
• полово предавани болести в остра форма;
• алкохолизъм, наркомания и психични заболявания.

Препоръчителни схеми за престой в солната стая
Профилактичен курс за повишаване на имунитета - два или три пъти в годината (Септември - Октомври, Декември - Чнуари, Март - Април) - 10 до 15 процедури всеки ден или през ден.

Възстановителни сесии при астма, бронхит, след остри респираторни заболявания, кожни заболявания, депресии и други - 15 процедури всеки ден.

Поддържащи сесии - от 1 до 2 пъти седмично.

Направете Резервация